آموزش دوره روخوانی و روانخوانی-11

 010309 amozesh rokhani 28

فعالیتهای فوق برنامه:
 
داشتن فعالیت های غیر درسی در بخش روان خوانی  از مهمترین مواردی است که از یکنواختی این بخش میکاهد. یک مربی موفق باید علاوه بر مسائل درسی فضایی در کلاس ایجاد کند که امکان فعالیت های خارج از درس فراهم گردد.
 
 در اینجا به چندین مورد از فعالیت هایی که در بخش روان خوانی می توان داشت خواهیم پرداخت.
 
 استفاده از بازی‌های متنوع 
 
کاردستی
 
 آموزش شعر 
 
آموزش وضو و نماز 
 
ورزش
 
 دعا و مناجات
 
 گرامیداشت مناسبت های مذهبی
 
 آشنایی با زندگی و سیره معصومین و قصه های قرآنی
 
 برگزاری جشن قرآنی و پایان دوره
 
 اردو های قرآنی 
 
نکاتی که در زمینه فعالیتهای فوق برنامه در کلاس حائز اهمیت می باشد بدین شرح است:
 
 لزوم رعایت اولویت آموزش تا برنامه های فوق برنامه
 
 مشارکت قرآن آموزان و تشویق آنها در امور فوق برنامه
 
 لزوم توجه به کاربرد برنامه ها 
 
کیفیت بخشی و جذاب بودن برنامه ها
 
 استفاده از بازی های متنوع:
 
 در بخش روانخوانی انتخاب و خلاقیت بازی به جذابیت کلاس کمک بسیاری می‌کند. یک مربی می تواند با وعده دادن برای بازی مورد علاقه شاگردان در جلسه بعد آنها را به تمرین و تکرار بیشتر ترغیب کند. یکی از بازی های مورد علاقه کودکان در کلاس بازی با اسباب بازی های خودشان می باشد از آوردن اسباب بازی مناسب به کلاس به عنوان یک ایده میتوانید استفاده کنید به این صورت که چند جلسه زودتر به آنها و عدد دهید که در صورت همکاری لازم در کلاس و منزل روزی را برای آوردن اسباب بازی مناسب به کلاس قرار خواهیم داد.استفاده از مادر ها در بازی ها روش دیگری است که قرآن آموزان را به تمرین بیشتر ترغیب می کند.
 
010309 amozesh rokhani 29
کاردستی:
 
 آموزش و درست کردن کاردستی در کلاس یکی دیگر از مواردی است که کودکان به آن علاقه نشان می دهند. بهتر است در بخش روان خوانی چند جلسه ای را به این کار اختصاص دهیم‌ از جمله کاردستی های جالب در این دوره؛ کاردستی حیوانات قرآنی می باشد مانند: گاو، گوسفند، سگ،شتر و میمون 
 
آموزش شعر:
 
مربی موفق باید زمینه‌ای فراهم کند که در کلاس علاوه بر آموزش زمانی برای فعالیت غیر درسی مانند شعرهای قرآنی اختصاص دهد.
 
 
آموزش وضو و نماز:
 
در دوره روخوانی از آموزش کتاب یک مربی می تواند با آموزش وضو و نماز در کلاس قرآن آموزان را آماده کند تا در بخش روانخوانی این امر مهم را به اجرا در بیاورد.
 
 ورزش و تحرک:
 
زمانی در کلاس روان خوانی مربی احساس میکند کلاس کسل کننده و بی نشاط شده است مربی با درایت و مدیریت خود باید قرآن آموزان را به تحرک وا دارد.
 
 دعا و مناجات:
 
 برنامه ریزی برای خواندن دعای فرج، آیت الکرسی، دعای سلامتی امام زمان، سلام به امام حسین و یا دعاهای پایانی کلاس روخوانی لازم میباشد.
 
 گرامیداشت مناسبت های مذهبی:
 
 در ایام ولادت و شهادت مربی با پوشش مناسب وارد کلاس می شود و با توضیحات لازم در مورد این ایام قرآن آموزان را با این معارف آشنا می سازد.
 
 آشنایی با زندگی و سیره معصومین و قصه های قرآنی:
 
 در دوره روخوانی میتوان قرآن آموزان را با زندگی معصومین و یا پیامبران آشنا کرد و در کلاس داستان های مناسب سن قرآن آموزان را تعریف کرد می‌توان گاهی از مادران برای تعریف قصه ها استفاده کرد.
 
 برگزاری جشن قرآنی و پایان دوره:
 
 بعد از پایان جزء ۳۰ بهترین زمان برای هدیه دادن قرآن مصحف به قرآن آموزان می باشد از مادران قرآن آموزان بخواهید قرآن مصحفی به خط عثمان طه تهیه کرده و آن را به زیباترین نحو هدیه کنند. جشنی برای این امر مهم برنامه ریزی کنید و قرآن ها را در این روز موعود به قرآن آموزان هدیه دهید. برگزاری این جشن باعث می‌شود تا این روز مهم در ذهن قرآن آموزان ثبت شود.
 
 اردوهای قرآنی:
 
با هماهنگی مدیر شعبه گاهی اوقات لازم است قرآن آموزان را به اردو های مناسب مانند: پارک،فضای سبز، مسجد، زیارتگاه و... ببریم.
 
010309 amozesh rokhani 30
کارشناس: سرکارخانم دارابی

کلام امیر

threesqrکمترین حقی که از خدای سبحان بر گردن شماست

این که از نعمت های او در راه نافرمانی اش یاری نباید خواست .

نور علی نور

عن الفضیل بن یسار عن ابی عبدالله (علیه السلام ) قال سمعته یقول : ان الذین یعالج القرآن و یحفظه بمشقه منه و قله حفظ له اجران
** از فضیل بن یسار نقل شده که گفت: شنیدم امام صادق (علیه السلام) می فرمود: همانا کسی که با قرآن همدم است و آن را با مشقت و کمی حافظه حفظ می کند دو اجر دارد**
ترجمه اصول کافی- ج 6  ص 407

 کلیه حقوق سایت محفوظ است.
طراحی و پشتیبانی: باسط وب