ارزیابی در کلاس:
تنوع ارزیابی در کلاس باعث میشود که کلاس برای قرآن آموز جذاب شود. سعی کنید هر چند جلسه روش ارزیابی را تغییر دهید.
در اینجا قصد داریم چند روش برای ارزیابی در کلاس را بیان کنیم:
استفاده از وسایل کمک آموزشی:
یکی از بهترین وسایل کمک آموزشی میکروفون می باشد میکروفون هم باعث جذابیت کلاس میشود و هم اعتماد به نفس قرآن آموزان را بالا خواهد برد. در ضمن باعث می شود بقیه قرآن آموزان در کلاس صدای یکدیگر را شنیده و خط گیری کنند و در نتیجه باعث پیشرفت همه خواهد شد.
چیدمان کلاس:
روش های متنوع چیدمان کلاس در روان خوانی به جذابیت بیشتر کمک می کند. گاهی قرآن آموزان به صورت دایره یا مربع بدون کمک مادرهای خود خط گیری کرده و قرآن می خوانند گاهی هر قرآن آموز در کنار مادر خود یا روبروی مادر خود می نشیند و خط گیری می کند گاهی خود مربی کنار قرآن آموزان نشسته و هر کدام از آنها را هنگام ارزیابی شخصا کنترل میکند. گاهی قرآن آموزان به صورت گروه های دو یا سه نفره نشسته و آنها را ارزیابی می کنیم، گاهی هنگام ارزیابی قرآن آموزان را تک به تک کنار میز خودمان می آوریم و از آنها آیاتی را پرسش می کنیم، گاهی هم می توان جای قرآن آموزان را عوض کرده هر قرآن آموز در کنار مادر یکی دیگر از قرآن آموزان نشسته و خط گیری کند گاهی از یک یا دو مادر در کلاس کمک گرفته و خط گیری شاگردان را کنترل می کنیم.
برچسب ویژه:
دادن برچسب بیشتر در بخش روان خوانی برای تشویق و ترغیب قرآن آموزان لازم میباشد.
تشویق کلامی:
یکی از موثرترین تشویق ها، تشویق کلامی و شعری می باشد.
برنامه ریزی داشتن برای تشویق در هر جلسه و انتخاب نوع تشویق به جذابیت کلاس کمک خواهد کرد.
استفاده از تابلو برای تشویق:
کشیدن ۲۰ های متنوع روی تابلو می تواند تاثیر بسیاری در ترغیب کودکان داشته باشد.
نوشتن اسم شاگردان روی تابلو و کشیدن ماه یا ستاره به تعداد صحیح خواندن کلمات در آیات جهت ترغیب آنها مناسب می باشد.
کشیدن تصویر توسط خود قرآن آموزان نوع دیگری از تشویق هاست.
زمان بندی جهت ارزیابی:
بهتر است زمان ارزیابی ارزیابی را متناسب با زمان کلاس تنظیم کنیم تا قرآن آموزان خسته نشوند. زمانی را که برای ارزیابی در اختیار داریم بین تعداد شاگردان تقسیم کرده و با توجه به سرعت خواندن آنها تعداد آیات را که باید بخوانند مشخص کنیم.
بکارگیری قرآن آموزان در جایگاه معلم:
برای تشویق قرآن آموزان می توان از روش معلم بازی استفاده کرد به این صورت که قرآن آموزی که پیشرفت داشته یا برای بهتر شدن تلاش می کند را برای جلسه بعد انتخاب کرده و از او بخواهیم هنگامی که همکلاسی هایش در کلاس قرآن می خوانند دقت کند و اشتباهات آنها را بگوید.ازین روش میتوان برای تمام شاگردان استفاده کرد به این صورت که هر قرآن آموزی معلم نفر کناری خود شده و اشتباهات او را بگوید این روش نیازمند توجه مربی است مربی باید مراقب باشد کنترل کلاس از دستش خارج نشود و با بیان زیبای خود این کار را مدیریت کند.
مسابقه بین قرآن آموزان و والدین:
در این روش هر مادری کنار فرزند خود نشسته و قرآن و رحل جدایی برمیدارد بعد از قرآن خواندن هر کدام از شاگردان مادرش مانند او در کلاس قرآن میخواند در این روش می توان مادر ها را هم تشویق کرد تا انگیزه قرآن آموزان بیشتر شود می توانیم برای ترغیب بیشتر قرآن آموزان از آنها بخواهیم همین روش را در منزل انجام دهند و این بار بچه ها تعداد تمرین های مادرشان را نقاشی بکشند.
خادم قرآن:
این ایده یکی دیگر از جالب ترین ایده ها برای ترغیب قرآن آموزان می باشد به این صورت که قرآن آموزان را به نوبت برای جلسه بعد انتخاب کرده و او را خادم قرآن میکنیم خادم قرآن و کمک مربی رحل را می گذارد و جمع میکند قرآن ها را به دوستانش می دهد انتخاب بازی با اوست تشویق ها را می تواند انتخاب کند.
مشارکت انتخابی:
انتخاب نفر بعد توسط خود قرآن آموزان یکی دیگر از روش های انگیزه دهی میباشد به این صورت که نفر بعدمشخص میکند چه کسی قرآن بخواند.
طرح گلدان:
مربی می تواند با کمک اولیا گلدان کوچکی درست کرده و در هر جلسه روان خوانی آن را به کلاس بیاورد. برای داخل گلدان به تعداد قرآن آموزان گل درست کرده و وسط آن عکس آنها را چسبانده در پایان هر جلسه قرآن آموز گل خود را به منزل می برد مادر او بعد از هر بار تمرین روی گلبرگ ستارهای می کشد، وقتی قرآن آموز گل را به کلاس آورد مربی روی آن ستاره نقاشی شده برچسب ستاره می زند در تمامی روش ها و نوع بیان مربی و انگیزه دهی قرآن آموزان کمک بسیاری خواهد کرد.
طرح کلاسی:
برای تشویق قرآن آموزان در بخش روان خوانی می توانیم روی دیوار کلاس طرحی که با کمک مادر ها درست کرده ایم نصب کنیم مانند:درختی که با مقوا درست کرده ایم،عکس هر قرآن آموز را روی میوه هایی که برای درخت تهیه کرده ایم میچسبانیم هر جلسه برای تشویق قرآن آموزان روی درخت در کنار عکسشان برچسب میزنیم.
